Vierde jaar op rij Gouden Schaal voor Gezonde Schoolkantine Dr. Nassaucollege Quintus!

Voor het vierde jaar op rij haalt locatie Quintus van het Dr. Nassau College een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. Hiermee laat de school in samenwerking met Vending@Work zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Dr. Nassaucollege Quintus heeft samen met medewerkers van Vending@Work hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. De kantine heeft een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staat centraal. Het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is altijd water beschikbaar. Met het aanbod in de kantine worden de leerlingen verleid om gezonder te kiezen. Locatiedirecteur Albert Noord vertelt dat het voorbereiden van leerlingen op een gezonde en maatschappelijk verantwoorde toekomst helemaal past in de visie van de school.

Richtlijnen Gezondere Kantines
Aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines is de kantine van locatie Quintus gezonder gemaakt. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie hierachter is: 'jongeren zijn de toekomst'. Als wij willen dat jongeren gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Jongeren brengen immers een groot deel van hun tijd op school door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

26 mrt 2019

Gerelateerd nieuws

PiusX College en CSG Het Noordik locatie Van Renneslaan Almelo opnieuw een Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine

PiusX College locatie Van Renneslaan en CSG Het Noordik locatie Van Renneslaan hebben deze week voor het derde jaar op rij de Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine verdiend.
15 mrt 2019